Svajonė įkurti restoraną brendo pamažu. Kai vilnietis grįžo į Lietuvą, kurį laiką dirbo viename sostinės restorane, bet dėl pandemijos daug darbuotojų buvo atleista. Tarp jų buvo ir R.Golcas, tačiau jis nenusivylė, o suprato tai kaip ženklą, kad metas imtis nuosavo verslo. Pradžioje jis įsigijo rūkyklą, vėliau – furgoną, kuriuo vykdavo į įvairius šalies renginius.
Vyras turėjo įvairių sumanymų, pavyzdžiui, buvo įsteigęs kavinukę Utenoje, mėsos parduotuvėlę Molėtuose, prisidėjo prie pirmojo Lietuvoje šonkaulių valgymo čempionato organizavimo, o šiemet sausį atidarė barbekiu restoraną „Teksas ir Meksas“ viename miegamųjų sostinės rajonų.
R.Golcui nėra tokių maisto produktų, kurių negalėtų paruošti ant atviros liepsnos ar dūmų.
Grilio ir barbekiu meistrui svarbu, kad paragavęs patiekalo žmogus pajustų skonių įvairovę, pasidžiaugtų ne tik jo akys, bet ir gomurys.
Ramūnas dalijasi desertu, kurį po gardžių pietų taip pat galėsi paruošti ant kepsninės su anglimis.
Keptas ananasas su ledais
Reikės:
- 1 ananaso
- šiek tiek rudojo cukraus
- vanilinių ledų – pagal skonį
Nupjaukite ananaso žievelę ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, po to apibarstykite cukrumi iš abiejų pusių.
Kepkite juos ant įkaitusios kepsninės kelias minutes, kol cukrus karamelizuosis.
Į lėkštes dėkite apkeptų ananaso gabaliukų ir po didelį šaukštą ledų.