Šį kartą savo svečius vaišiname greitai paruošiamu skaniausiu sumuštiniu, ruoštu ant grilio.
Keptas sumuštinis su jautiena
Reikės:
- 3 x 250 g jautienos antrekotų
- 15 didelių krevečių be kiauto
- 240 g tarkuoto čederio
- 3 saldžiųjų paprikų
- 3 baltųjų svogūnų
- 2 skiltelių smulkinto česnako
- 3 ilgų bandelių
- alyvuogių aliejaus
- lydyto sviesto
- druskos, juodųjų pipirų
Saldžiuosius pipirus metame tiesiai ant žarijų. Kepame apie 10 min., kol odelė pajuoduos iš visų pusių. Ištraukiame, įvyniojame į foliją ir palaukiame, kol atvės. Sudegusią odelę ir sėklas išmetame, pipirus susmulkiname.
Krevetes 3–4 min. kepame lydytame svieste su česnakais. Pagardiname druska ir pipirais.
Atvėsus padaliname išilgai pusiau.
Svogūnus nulupame, supjaustome plonais pusžiedžiais. Kepiname su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol įgaus auksinę spalvą.
Bandeles perpjauname išilgai, viršutinę dalį išskobiame, klojame keptus svogūnus, užbarstome sūriu.
Apatinę dalį apšlakstome lydytu sviestu, kuriame kepė krevetės, išdaliname po lygiai paprikas, ant viršaus dedame krevetes.
Jautieną pašildome dūmuose iki 55 laipsnių Celsijaus, plonai supjaustome prieš plaušą, dedame ant apatinės bandelės dalies, kur jau laukia paprikos ir krevetės.
Viską, ką suruošėme, dedame atgal į kepsninę, 200 laipsnių netiesioginėje kaitroje paskrudiname. Kai sūris išsilydo, ištraukiame, suvožiame, įsipilame šalto putojančio apynių gėrimo. Lėtai kramtydami ir užgerdami medituojame. Skanaus!