Iš nurodyto kiekio gausite apie 18 vienetų kotletų
Kalakutienos ir avinžirnių kotletukai su morkų salotomis
Reikės:
- 800g maltos kalakutienos
- 500g konservuotų avinžirnių su skysčiu
- 200g brokolių
- 3 sk česnako
- 10g pipirų
- 10g druskos
- 5g lydyto sviesto keptuvei patepti
Į trintuvę dedame avinžirnius su visu skysčiu, brokolį ir česnaką. Sutriname iki vientisos masės. Gautą masę maišome su kalakutiena ir prieskoniais. Paliekame produktus susidraugauti 20min. Kepame ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
Morkų salotos
Reikės:
- Morkos
- Saldusis pipiras
- Krapai
- Džiovinta mėta
- Druska/pipirai
- Avižų grietinėlė
Morkas smulkiai sutarkuojame, saldų pipirą supjaustome, krapus susmulkiname. Ant 4 morkų dedame apie 1 a.š džiovintos mėtos, druskos, pipirų pagal skonį. Avižų grietinėlės dedame tik lengvam švelnumui. 1v.š ant 4 morkų.
Skanaus!