Saldumo ir sūrumo kontrastas vasara kvepiančiose salotose: paprastas, bet išskirtinis patiekalas

Šios rukolos (gražgarstės) salotos su feta ir braškėmis yra vasariškos, gaivios ir maistingos. Taip pat naudojau agurką, graikinius riešutus, o padažą gaminau iš alyvuogių aliejaus, Modenos balzaminio acto ir medaus. Vietoj rukolos galima naudoti mažus špinatus. Man šios salotos patinka tiek su rukola, tiek su špinatais.

Rukolos salotos su feta ir braškėmis.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Rukolos salotos su feta ir braškėmis.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Rukolos salotos su feta ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Rukolos salotos su feta ir braškėmis.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Jun 18, 2024, 8:15 AM

Rukolos salotos su braškėmis yra greitai ir paprastai pagaminamos, joms reikia visai nedaug ingredientų. Skaniausia patiekti su paskrudintu batonu.

Nors braškes dažniausiai naudojame desertuose, kepiniuose, bet jos puikiai tinka ir salotose. Braškės puikai dera su fetos sūriu. Jos sukuria saldumo ir sūrumo kontrastą.

Šių rukolos salotų su feta ir braškėmis nauda mūsų organizmui Rukola padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, gerina virškinimą. Ji yra puikus vitaminų A, C ir K šaltinis, taip pat rukola turi folio rūgšties, kalcio, geležies, magnio ir kalio. Joje yra daug antioksidantų, kurie mažina ligų atsiradimo riziką.

Braškėse gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą. Taip pat šios uogos padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą, gali padėti apsaugoti smegenis nuo senėjimo procesų.

Braškės turi žemą glikemijos indeksą, todėl gali padėti kontroliuoti kraujo cukraus lygį. Šios uogos yra nekaloringos – 100 g braškių turi 32 kalorijas.

Feta yra puikus baltymų šaltinis, joje yra daug kalcio, taip pat vitaminų A, B grupės. Šis sūris turi mažiau kalorijų ir riebalų nei kiti sūriai.

Rukolos salotos su feta ir braškėmis

Paruošimo laikas 10 mins

Kiekis: 1 porcija

Reikės:

  • 2 saujų rukolos
  • 100 g braškių
  • 40 g fetos sūrio
  • 1 agurko ar 1/4 ilgavaisio agurko
  • 20 g saujelės graikinių riešutų

Padažui rekės:

  • 1 1/2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 valg. š. Modenos balzaminio acto
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Agurką ir fetą smulkiai supjaustykite, braškes perpjaukite per pusę. Stambiai sukapokite riešutus. Juos trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje iki 1 min.

Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite rukolą, agurkus, braškes, riešutus, fetą. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Juos užpilkite ant salotų.

„Skanauk su Aušra“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.