Iš nurodyto kiekio gausis dvi porcijos košės.
Užtruksite apie 20 min.
Saldi avižinė košė su karamelizuotais bananais
Reikės:
- 8 v. š. avižinių dribsnių;
- 400 ml augalinio pieno (tiks ir įprastas);
- 1 v. š. sviesto;
- Žiupsnis druskos.
- Karamelizuotiems bananams:
- 1 bananas;
- 1 v. š. sviesto;
- 0,5 v. š. rudojo cukraus.
- Klevų sirupo, patiekti;
- Uogų, patiekti.
Pieną supilti į prikaistuvį ir jam užvirus suberti avižinius dribsnius, pagardinti druska. Virti iki norimo minkštumo, man skaniau, kai dribsniai dar būna kramtomi, o ne virtę į makalošę. Skystį nuo dribsnių nupilame ir įmaišome sviestą.
Bananą perpjauname per pusę. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame bananų gabalėlius, pabarstome cukrumi ir kaitiname, kol bananai gražiai apkeps ir karamelizuosis.
Košę dedame į dubenėlius, ant viršaus dedame bananą, uogų ir apšlakstome klevų sirupu.