Ypatingas pusryčių receptas – saldi avižinė košė su karamelizuotais bananais

2024 m. birželio 16 d. 10:16
„Kviečiu į virtuvę“
Retai, labai retai, kada aš valgau saldžius pusryčius. O vat šiandien tiesiog labai užsinorėjau saldžios avižinės košės su karamelizuotais bananais, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.
Daugiau nuotraukų (1)
Iš nurodyto kiekio gausis dvi porcijos košės.
Užtruksite apie 20 min.
Saldi avižinė košė su karamelizuotais bananais
Reikės:
  • 8 v. š. avižinių dribsnių;
  • 400 ml augalinio pieno (tiks ir įprastas);
  • 1 v. š. sviesto;
  • Žiupsnis druskos.
  • Karamelizuotiems bananams:
  • 1 bananas;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 0,5 v. š. rudojo cukraus.
  • Klevų sirupo, patiekti;
  • Uogų, patiekti.
Pieną supilti į prikaistuvį ir jam užvirus suberti avižinius dribsnius, pagardinti druska. Virti iki norimo minkštumo, man skaniau, kai dribsniai dar būna kramtomi, o ne virtę į makalošę. Skystį nuo dribsnių nupilame ir įmaišome sviestą.
Bananą perpjauname per pusę. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame bananų gabalėlius, pabarstome cukrumi ir kaitiname, kol bananai gražiai apkeps ir karamelizuosis.
Košę dedame į dubenėlius, ant viršaus dedame bananą, uogų ir apšlakstome klevų sirupu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.