Išskirtiniams pusryčiams – šokoladinių blynelių receptas: paprasta iškepti, bet atrodo itin šventiškai

2024 m. birželio 15 d. 08:59
Molėtų rajone išskirtinį šokoladą gaminantis Justinas Duchovkis kad šokoladas yra iš tų maisto produktų, kuriuos verta degustuoti kaip rūšinę kavą, vyną, alyvuogių aliejų ar sūrį. Pavyzdžiui, rūšinio šokolado skoniui įtakos turi ne tik kakavmedžių auginimo sąlygos, dirvožemis, bet ir fermentavimas, skrudinimas ir kiti šokolado gamybos žingsniai.
Daugiau nuotraukų (1)
Konditerininko specialybę turintis J.Duchovskis vienuolika metų sukasi šokolado pasaulyje ir kuria išskirtinį šokoladą savo manufaktųūroje „Beaningful“.
Vyras yra dirbęs daugybėje šokolado dirbtuvių Lietuvoje ir užsienyje, jį yra samdęs netgi vienas Dubajaus šeichas.
Norintiems pajusti, kaip kokybiška kakava pakeičia įprastų patiekalų skonį, siūlome pasigaminti išskirtinius blynus.
Šokoladiniai blyneliai
Reikės:
  • 150 g miltų
  • 2 v. š. kakavos
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 4 v. š. cukraus
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • šiek tiek aliejaus kepti
Visus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ar didelį dubenį, išplakite ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Karštoje keptuvėje aliejuje iškepkite blynelius. Patiekite su tarkuotu ar tirpintu šokoladu ir plakta grietinėle, jeigu patinka – riešutų kremu, vyšnių ar aviečių džemu, šviežiomis uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.