Virtuvėje sukuosi nuolatos ir daug eksperimentuoju.
Šio recepto atsiradimo istorija labai paprasta, išragavusi šimtus pesto iš parduotuvių, labai nusivyliau, kai kuriuose vien actas, kiti nelabai suprantu iš ko pagaminti, dar kiti turi kažkokio neaiškaus kartumo ar rūgštumo.
O šis yra dieviško skonio, nuostabiai tinka su čiabatos duona, pomidorais, mocarelos sūriu ir pan.
Kadangi tai užtepėlė gaminta namų sąlygomis, šaldytuve gali būti iki mėnesio, bet garantuoju, kad tiek neužsibus
Naminis pesto su žemės riešutais
Reikės:
- 100 gr. šviežių baziliko lapelių
- 100 ml. alyvuogių aliejaus
- 100 gr. tarkuoto „Džiugo“ ar kito kietojo tarkuoto sūrio
- 100 gr. žemės riešutų be luobelių. Norint švelnesnio skonio, galima naudoti anakardžių riešutus
- 2–3 skiltelės česnako
- Druskos žiupsnelis
- Pusės citrinos sulčių
Viską susmulkinti smulkintuvu.
Svarbu pasirinkti tikrai gerą ir laiko patikrintą alyvuogių aliejų.