Tik šį šeštadienį visose „Lidl“ parduotuvėse atlantinės lašišos filė su „Lidl Plus“ programėle įsigysite vos už 12,99 Eur/kg. Iš jos galėsite pasiruošti gardžius šeimos pietus ar vakarienę, ir kaip gi be šaunių grilio patiekalų!
Itališkų sūrių mėgėjai apsidžiaugs, nes tik šį šeštadienį 125 g „Milbona“ mocarelos sūrio pakuotė „Lidl“ parduotuvėse kainuos vos 0,66 Eur. Verta sustoti ir prie vaisių skyriaus, kur kilogramas didelių, šviežių ir gardžių „Premium“ klasės trešnių – tik už 4,69 Eur.
Kaip ir visi „Lidl“ vaisiai bei daržovės, čia parduodamos trešnės turi atitikti aukščiausius kokybės standartus. Vienas iš jų – tiekėjams taikomas „Global G.A.P.“ (angl. „Global Good Agricultural Practice“ – pasaulyje pripažinta geroji ūkininkavimo praktika) sertifikatas. Jis įrodo, kad ūkiuose tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų. Be to, reikalaujame, kad trešnėse, taip pat kituose vaisiuose ir daržovėse auginimo metu patekęs papildomų veikliųjų medžiagų kiekis būtų tris kartus mažesnis nei nurodyta ES reikalavimuose. Tai – patys griežčiausi reikalavimai Lietuvos mažmeninės prekybos rinkoje.
Savaitgalį – su lašiša ir trešnių pyragu
Kada gi daugiau, jei ne savaitgalį galite nudžiuginti namiškius įstabiais kulinariniais ševedrais! Pasinaudojus specialiais „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymais tai padaryti – dar paprasčiau. Kviečiame pasigaminti keptos lašišos su mocarelos sūriu, o desertui – burnoje tirpstantį trešnių pyragą.
Keptai lašišai su mocarela paruošti reikės:
- 400 g atlantinių lašišų filė
- 250 g „Milbona“ mocarelos sūrio
- Mėgstamų žuvies prieskonių
- Druskos pagal skonį
- 1 v. š. aliejaus
Lašišą supjaustykite stambesniais gabalėliais. Juos apibarstykite druska ir prieskoniais bei palikite pasimarinuoti 30 min. kambario temperatūroje.
Pamarinuotą lašišą sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepkite abi puses po 3–5 minutes, kol gražiai apskrus.
Tuomet lašišą sudėkite į kepimo indą. Ją iš viršaus apklokite supjaustytos mocarelos griežinėliais ir kepkite orkaitėje tol, kol sūris išsilydys.
Vasara be gaivaus pyrago – ne vasara
Pamaloninus gomurį gardžia lašiša, taip ir norisi kažko saldaus. „Lidl“ virtuvės meistrai siūlo pasigaminti vasariškai gaivų – trešnių pyragą.
Jam reikės:
- 300 g trešnių
- 60 g „Pilos“ sviesto
- 110 g miltų
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 500 ml „Pilos“ pieno
- 1 a. š. vanilinio cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, ištirpinkite sviestą. Gilų, 23 cm skersmens kepimo indą sutepkite trupučiu tirpinto sviesto. Į dugną įtieskite kepimo popieriaus, jį taip pat patepkite sviestu.
Išimkite trešnių kauliukus, jas pačias paskirstykite ant kepimo indo dugno. Likusius ingredientus gerai suplakite ir užpilkite ant trešnių.
Kepkite apie 1 valandą, kol pyragas pakils ir sutvirtės – svarbu, kad vidurys būtų visiškai iškepęs ir, pajudinus formą, liktų standus.
Palikite pyragą visiškai atvėsti inde, tada apipjaukite kraštus, ant indo uždėkite didelę lėkštę ir atsargiai išverskite pyragą į ją. Nulupkite popierių ir dar kartą atverskite į serviravimo indą.
Skanaus!