Kiprietiško sūrio ir avinžirnių salotos
5–6 porcijos
- 300g konservuotų avinžirnių
- 260g „Icerberg“ salotos
- 225g „Halloumi“ tipo sūrio
- 170g blanširuoto brokolio
- 150g geltonosios paprikos
- 100g saulėje džiovintų pomidorų be aliejaus
- 90g raudonojo saldžiojo pipiro
- 85g saliero stiebo
- 65g raudonojo svogūno
- 15ml ypač tyro rapsų aliejaus
- 10g džiovinto česnako granulių
- 1/2 citrinos sulčių
- 5g trintų džiovintų kmynų
- 5g džiovintos maltos paprikos
- 5g raudonėlio
- 5g maltų juodųjų pipirų
- 5g druskos
- 5g „Amba“ prieskonių ( druska, chili, ciberžolė, ožragė, citrinos rūgštis) – nebūtina.
- 1g džiovintos trintos mėtos
- 1g smulkinto baziliko
Avinžirnius gerai nuplauname ir maišome su prieskoniais: kmynais, džiovinta paprika, raudonėliais, pipirais, druska, džiovintais česnakais.
Pilame 5ml rapsų aliejaus. Gerai išmaišome ir kepame 20min 170l temperatūroje vis pamaišant.
Halumi arba kitaip, kiprietišką, sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais ir sumaišome su „Amba“ prieskoniais. Jeigu jų neturite nebėda. Neberkite nieko. Kepame 180l temperatūroje apie 10min.
Sumaišome padažą: 10ml rapsų aliejaus, citrinos sulčių, mėtos, baziliko. Visus likusius produktus pjaustome, smulkiname ir maisome su jau apkepintais avinžirniais ir kiprietišku sūriu. Pilame padažą ir gerai išmaišome.
Skanaus!