Puikus receptas, kuriame panaudosite likusias vakarykštes bulves: paplotėliai su varške

2024 m. birželio 10 d. 17:00
„Kviečiu į virtuvę“
Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške.
Iš nurodyto kiekio gaunasi dvi porcijos.
Patiekalui pagaminsite užtruksite apie 20 min.
Kepti virtų bulvių paplotėliai su varške
Reikės:
  • 400 g virtų bulvių;
  • 4 v. š. varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 v. š. miltų;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Šlakelis aliejaus, kepimui.
Padažui:
  • 1 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. grietinės;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis muskato;
  • 1 v. š. krapų smulkintų.
Bulves sumalame. Į dubenį mušame kiaušinį, dedame varškę, miltus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius. Kepame ant silpnos kaitros, uždengę dangčiu, kol paplotėliai iškeps ir apskrus.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę, pagardiname druska ir muskato riešutu.
Iškepusius paplotėlius apliejame padažu, pabarstome krapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.