Mėsainis su jautiena
Reikės:
- Jautienos faršo
- Salotų
- Pomidorų
- Karamelizuotų svogūnų
- „Brioche“ tipo bandelių
- Čederio sūrio
„Bigmako“ padažui:
- Majonezo
- Garstyčių
- Svogūnų miltelių (angl. onion powder)
- Česnako miltelių
- Paprikos prieskonių
- Marinuotų agurkų salotų su garstyčiomis
Kepame jautienos faršo paplotėlius, ant jau iškepusių uždedame čederio sūrio ir skrudiname šoninės juosteles. Skaniausios man „Vilniaus Duonos“ Brioche mėsainio bandelės, kurias trumpam paskrudiname grilyje.
Na ir imamės pagrindinio pagardo – naminio „Bigmako“ padažo. Keli šaukštai majonezo, marinuotų agurkėlių salotų su garstyčiomis (pirktinių arba smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir sumaišykite juos su garstyčiomis bei cukrumi), dar papildomas šaukštas garstyčių, žiupsnelis česnako prieskonių, tiek pat svogūnų miltelių ir paprikos prieskonių.
Žinau, kad nustebote, bet jokio kečupo ir viską išmaišome iki tobulumo.
Na ir sluoksniuojame burgerį: bandelė, padažas, salotos, pomidoras, jautienos paplotėlis su sūriu, būtinai karamelizuotų svogūnų, šoninė ir negailime tobulojo padažo. Ir viskas!