Ūkininke moteris tapo neplanuotai. Baigusi mokyklą ji įstojo į Mykolo Romerio universitetą Viešojo saugumo fakultetą Kaune.
„Neprisimenu kada nusprendžiau, kad noriu būti policininkė. Tačiau mano tėtis labai norėjo, kad ja būčiau, labai daug apie tai kalbėdavo. Man besimokant dar 12 klasėje jis netikėtai išėjo iš mūsų gyvenimo ir aš pasirinkau įgyvendinti jo svajonę“, – pasakoja moteris.
Vidmantė suprato, kad kuo ilgiau liks policijoje, tuo sunkiau bus viską mesti ir keisti sritį. Nusprendė, kad per pusmetį apsispręs ką daro, bet gyvenimas nusprendė už ją – moteris pastojo. Išėjusi į gimdymo, o paskui vaiko priežiūros atostogas, mažojo Jokūbo mama į policiją nebegrįžo.
Dabar ji vysto veiklą „Šparagų namuose“, kurie vis labiau plečiasi ir gali pasiūlyti ne tik šparagų, bet ir šitake grybų. Su lrytas.lt skaitytojais Vidmantė dalijasi itin gardžiu receptu.
Marinuoti smidrai
Reikės:
- 2–3 česnako skiltelių
- saujelės krapų
- 1 apelsino žievelės
- 2 v. š. obuolių sidro acto (galima naudoti baltojo vyno actą)
- druskos
- žiupsnelio cukraus
- alyvuogių aliejaus
Į verdantį vandenį dėkite smidrus ir apvirkite apie 4 min. Tuo metu pasiruoškite marinatą – išspauskite česnaką, sudėkite visus produktus ir gerai išmaišykite. Alyvuogių aliejaus pilkite pagal poreikį – man užteko pusės stiklinės.
Apvirtus šiltus smidrus sudėkite į marinatą ir po 20 min. jau galite skanauti.