Trejų metų Jokūbo mama, buvusi policininkė ir jaunoji ūkininkė Vidmantė Ščerbinskienė vaiko priežiūros atostogose nusprendė kardinaliai pakeisti karjerą. Pamačiusi kvietimą teikti paraiškas ūkininkų paramai, ji taip ir padarė, o kai gavo finansavimą – nebuvo kur trauktis ir taip atsirado ūkis „Šparagų namai“.
Žemę, kurią išsinuomojo, ji užsodino smidrais. Aišku, senosios kartos ūkininkai negailėjo „patarimų“, kad užsiima nesąmonėmis, bet į juos ji nekreipė dėmesio. Praėjusią vasarą Vidmantė pabandė auginti arbūzus, kurie puikiai užderėjo, tad šiemet ūkyje augs ir lietuviški arbūzai.
„Esu visiška savamokslė. Labai daug skaičiau užsienio straipsnių. Lietuvoje mažai informacijos apie smidrų auginimą – dalį žinių gavau iš kitų augintojų. Manau, kad ūkininkaujant žinios ateina per praktiką, todėl auginu, mokausi ir tobulėju“, – šypteli mama.
Pirmasis smidrų derlius buvo s šį pavasarį ir Vidmantė kviečia užsukti į „Šparagų namus“, o dabar dalijasi gardžiu receptu su jais.
Smidrai su šonine ir šaldyta tešla
Reikės:
- šaldytos bemielės tešlos lakštų
- šoninės
- smidrų
Smidrus apvirkite kelias minutes sūriame vandenyje. Šaldytą tešlą supjaustykite juostelėmis. Ant tešlos juostelės dėkite šoninės juostelę ir juos abu apsukite aplink smidrą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.