Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis, kuriam reikia visai nedaug ingredientų: primins vaikystės skonius

Šis vištienos troškinys su grietinėle yra jaukus, komfortiškas patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir paprastai. Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, riebią grietinėlę, papriką, morką, svogūnus, šaldytus žirnelius, vištienos sultinį. Patiekalo gaminimui reikia visai nedaug ingredientų. Šis vištienos troškinys su grietinėle kažkiek priminė sriubą, nes padažo buvo ganėtinai daug.

Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

May 31, 2024, 1:26 PM, atnaujinta May 31, 2024, 1:27 PM

Šiam patiekalui mėsą ir daržoves pjausčiau gan smulkiai. Tad jį pagaminau išties greitai. Iš šio kiekio išėjo 4 nedidelės porcijos.

Keletas patarimų, kaip pagaminti šį vištienos troškinį:

  • Vištienos troškinio padažas turėtų būti kažkiek tirštas – į gaminimo pabaigą, jį sutirštinau su miltais. Sultinį geriausia naudoti vištienos. Aš karštame vandenyje ištirpinau apie pusę kubelio vištienos sultinio.
  • Troškinį patiekiau su grikiais, bet puikiai tiks ryžiai, bolivinės balandos, makaronai ar bulvių košė. Taip pat jį valgiau su šviežiomis daržovėmis, marinuotais agurkais.

Kiekis: 4 porcijos

Paruošimo laikas 10 min. Gaminimo laikas 20 min.

Vištienos troškinys su grietinėle ir daržovėmis

Reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 200 ml grietinėlės (30–35 proc.)
  • 300 ml vištienos sultinio*
  • 2 arbat. š. vištienos prieskonių
  • 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 st. šaldytų žirnelių
  • 1/3 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 valg. š. miltų
  • Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • Saujelės šviežių krapų
  • Alyvuogių aliejaus

Vištieną supjaustykite gana smulkiai, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite vištienos prieskonius, druskos, pipirų ir visą išmaišykite. Pamarinuokite apie 15 min. kambario temp.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir pakepinkite, kol lengvai apskrus. Tada sudėkite morką, svogūną ir pakepinkite keletą minučių.

Į keptuvę supilkite grietinėlę, karštą sultinį, viską užvirkite, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir troškinkite apie 10 min.

Sudėkite žirnelius, papriką ir troškinkite apie 3–4 min.

Indelyje šaukštą miltų sumaišykite su 5 šaukštais padažo iš keptuvės. Supilkite atgal į troškinį, išmaišykite ir troškinį pakaitinkite, kol pradės burbuliuoti ir padažės sutirštės, apie 1–2 min.

Įberkite krapų, druskos, pipirų pagal skonį.

* Patarimas:

  • karštame vandenyje ištirpinau apie 1/2 vištienos sultinio kubelio

„Skanauk su Aušra“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.