Kalmarai graikiškai
Reikės:
- 2 šaukštai aliejaus
- 900 g kalmarų(šaldyti)
- 1 svogūnas
- 3 skilteles česnako
- 2 šaukštai smulkintų petražolių
- 1 šaukštelis smulkintų čiobrelių
- 1 šaukštelis paprikos drožlių
- 1.5 stiklinės balto vyno
- 1 šaukštelis pomidorų pastos
- 2 pomidorai
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
Kalmarus išvalome ir apverdame vandenyje 10 min.
Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, dedame žiedais pjaustytus kalmarus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame smulkintus česnakus, pomidorus, petražoles, čiobrelius, paprikų drožles, pomidorų pastą, supilame vyną ir troškiname ant vidutinės kaitros apie 30–40 min.
Pagardiname druska bei pipirais.
Valgome su virtais ryžiais.