Kalmarai pagal graikišką receptą: lengvai pagamins kiekvienas, net prieš tai neragavęs jūros gėrybių

2024 m. gegužės 28 d. 21:04
„Samčio užrašai“
Šis graikiško stiliaus kalmarų receptas yra mano favoritas jau daug metų. Išbandykit.
Daugiau nuotraukų (1)
Kalmarai graikiškai
Reikės:
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 900 g kalmarų(šaldyti)
  • 1 svogūnas
  • 3 skilteles česnako
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • 1 šaukštelis smulkintų čiobrelių
  • 1 šaukštelis paprikos drožlių
  • 1.5 stiklinės balto vyno
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos
  • 2 pomidorai
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų
Kalmarus išvalome ir apverdame vandenyje 10 min.
Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, dedame žiedais pjaustytus kalmarus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame smulkintus česnakus, pomidorus, petražoles, čiobrelius, paprikų drožles, pomidorų pastą, supilame vyną ir troškiname ant vidutinės kaitros apie 30–40 min.
Pagardiname druska bei pipirais.
Valgome su virtais ryžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.