Meteoritiniai kukuliai
4 porcijoms reikės:
- 400g varškės (naudoju grūdėtą be skysčio)
- 2 kiaušiniai
- 260g saldžios bulvės
- 300g pilno grūdo miltų
- 7g krapų
- 5g džiovinto česnako granulių
- 3g druskos
- 1g džiovintos paprikos
- 1g pipirų
- 1g šviežio baziliko
- Padažui:
- 150g balto svogūno
- 80g morkų
- 80g pievagrybių
- 150ml nuoviro nuo kukulių
- 50ml avižų grietinėlės
- 5g ghee sviesto
- 3g druskos
- 5g pipirų
- 10g svogūnų laiškų
- 5g petražolių
- 3g česnako granulių
- 2g Sveikazauro džiovintų pievagrybių prieskonių
Pirmiausia nusiplauname saldžiają bulvę, pjauname per pusę išilgai ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame. Iškepus – nulupame ir sutriname šakute iki vientisos masės. Maišome su varške, kiaušiniais, miltais, smulkintais krapais, baziliku ir likusiais prieskoniais. Gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulaičius. Dedame į verdantį vandenį, kurį būtinai šiek tiek pasūdome. Kukuliams iškilus verdame dar 5 minutes.
Padažui supjaustome grybus, svogūną, svogūnų laiškus, petražoles. Tarkuojame morką. Lengvai apkepiname grybus, svogūną ir morkas, pilame nuoviro nuo kukulių ir avižų grietinėlės. Gardiname žalumynais – svogūnų laiškais ir petražolėmis, bei minėtais prieskoniais.
Kostttttmosas kaip skanu!