Makarunai pagal desertų meistrę Laimą Vizbarienę: burnoje tirpstantys saldėsiai

2024 m. gegužės 26 d. 09:00
Receptas
Išskirtiniais rankų darbo desertais smaližius džiuginanti kaunietė Laima Vizbarienė (43 m.) dėl konkurencijos nė trupučio neišgyvena – pati norinčiuosius moko savo kūrybos paslapčių ir yra įsitikinusi, kad vietos po saule užteks visiems.
Daugiau nuotraukų (3)
Kiekvienas su meile ir atsakingumu Laimos pagamintas desertas – vis kitoks. Vienodų nėra nei skonių, nei formų.
Pasak moters, lietuviai jau pratinasi ir prie prancūziškų putėsių tortų, tačiau klasikos mėgėjams ji siūlo ir kitokį pasirinkimą – tradicinius biskvitinius saldėsius.
1 porcija, išeina apie 25 vnt.
Makarunai
Reikės:
  • 170 g migdolų miltų;
  • 130 g miltelinio cukraus;
  • 150 g cukraus;
  • 110 g baltymų (55 g + 55 g);
  • 37 g vandens;
  • 1 g albumino (kiaušinių baltymų miltelių);
  • 0,5 g citrinų rūgšties.
Gaminimas:
Išsijokite migdolų miltus su milteliniu cukrumi. Pakartokite tai tris kartus. Sumaišykite šluotele.
Įpilkite pirmą dalį (55 g) baltymų į persijotus ir su milteliniu cukrumi sumaišytus migdolų miltus, sumaišykite.
Paruoškite itališką morengą: į puodą įpilkite vandens, suberkite cukrų, sirupą užvirkite iki 118 laipsnių ir per dubenėlio sienelę supilkite į plakamus likusius 55 g baltymų. Sudėkite albuminą, citrinų rūgštį. Svarbu – sirupui pasiekus 110 laipsnių temperatūrą pradėkite plakti tuos likusius 55 g baltymų.
Plakite morengą, kol maišytuvo dubuo atvės.
Paimkite 1/3 morengų ir sumaišykite su migdolų, miltelinio cukraus ir baltymų (pirma dalis) mase. Įpilkite likusią morengų masę ir švelniai minkykite mentele.
Iš tešlos maišelio išspauskite makaruną ant silikoninio ar tefloninio kilimėlio ir 10–20 minučių padžiovinkite kambario temperatūroje.
Kepkite orkaitėje įjungę režimą „viršus-apačia“ 150 laipsnių temperatūroje 13 minučių.
Mangų ir pasiflorų pertepimas (ganašas)
Pasiflorų ir mangų skoniai yra visų labai mėgstami. Makarunai nepaliks abejingų, jei juos pertepsite šių nuostabių ir gaivių vaisių ganašu.
Ganašui reikės:
  • 70 g pasiflorų tyrės;
  • 90 g mangų tyrės;
  • 180 g kokybiško baltojo šokolado (mažiausiai 34 proc.).
Gaminimas:
Abi tyres sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki 80 °C.
Šokoladą sudėkite į stiklinę ir užpilkite pašildyta tyre. Palikite 1–2 minutėms.
Trintuvu sumaišykite iki vientisos masės.
Ganašą supilkite į platų indą plonu sluoksniu, uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą stabilizuotis. Kai pirštu palietę pajusite, kad ganašas jau stabilus, galite jį naudoti makarunų puselėms sutepti.
desertasskanėstassausainis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.