Viena didžiausių pasaulio popžvaigždžių yra tikra gurmanė, paaiškėjo po jos pokalbio tinklalaidėje „Dish“. Jo metu ji ne tik pasakojo apie savo mėgstamiausius patiekalus ar produktus, bet ir mėgavosi kepsnių su daug daržovių vakariene.
„Aš esu apsėsta maisto, – epizodo pradžioje atviravo dainininkė. - Jei tik galiu kažkur eiti pavalgyti, paraugauti įvairių dalykų ir išgerti vyno, tai yra mano svajonė.“
Šalia greitų klausimų apie mėgstamus traškučius (atsakymas - „Walker's“ ženklo krevečių kokteilio skonio) ir mėgstamus makaronus (spagečius), žvaigždė atviravo apie maistą, kurį ji įtraukė į savo kasdienybę, įskaitant mitybos įpročius kelionėje.
Albaniškų šaknų turinti Dua Lipa yra Viduržemio jūros regiono virtuvės gerbėja, tad koncertinių turų sezono metu ji laikosi dažniausiai renkasi mėsos su daug daržovių patiekalus. Tačiau be kepsnio vienas mėgstamiausių jos baltymų šaltinių yra augalinis ingredientas - lęšiai.
„Man patinka lęšiai. Esu nusikaltusi, nes perku supakuotus ir išvirtus, nes tiesiog taip greičiau“, – prisipažįsta Dua Lipa.
Ji patikslino, kad lęšiais ji dažniausiai papildo savo salotas.
Ir teisingai daro, nes lęšiuose yra daug maistinių medžiagų - viename puodelyje yra 16 gramų skaidulų ir 18 gramų baltymų. Tai ne tik sotus ir sveikas ingredientas, kurį galima dėti ne tik į salotas, bet ir sriubas, troškinius, bet ir ekonomiškas pasirinkimas, kuris nėra brangus ir galite ilgai laikyti savo atsargose. Nors Dua Lipa apgailestauja, kad perka jau paruoštus, galima nuraminti, kad jie turi tokią pačią maistinę vertę, kaip ir sausi.
Ta proga siūlome išbandyti keletą receptų su lęšiais: sočių Kotrynos Starkienės ruošiamų lęšių salotų, orkaitėje keptos kalafiorų sriubos arba žiedinių kopūstų, lęšių ir bolivinės balandos salotų.