Varškės užtepėlė
Reikės:
- Grūdėtos varškės
- Saulėje džiovintų pomidorų
- Marinuotų jalapenų
- Poro
- Svogūno laiškų
- Saulėgrąžų daigų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir mėgiamų prieskonių
Į trintuvą dedame grūdėtą varškę, saulėje džiovintus pomidorus ir marinuotus jalapenus.
Pjaustome porus, ir svogūno laiškus. Druskos – pagal skonį. Ir minutę paskrolinam, kol „blenderiuojasi“.
Pagardiname alyvuogių aliejumi, mėgstamais prieskoniais. Aš čia dedu a la japonišką 7 prieskonių mišinį ir saulėgrąžų daigais dėl gaivumo.
Man ši užtepėlė tobulai tinka su ekologiška ir sveika grūdų duona be miltų, kurią išsikeptų net vaikas. Mišinį užpilate verdančiu vandeniu, palaukiate, kol išbrinksta ir kepate apie valandą. Štai jums sveika ir skani sumuštinių idėja pusryčiams!