Daugybę panašių keistenybių matė keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius lankydamasis Kinijos miestų turguose, kur didžioji dalis valgytojų būna turistai iš Europos.
Susidomėjęs šios šalies tradicijomis ir valgymo įpročiais V.Radzevičius suprato, kad kinams retai pavykdavo prisikimšti skrandį iki sotumo, nes burnų visada būdavo daugiau negu maisto, todėl nuo seno čia valgoma tai, kas bėgioja, skraido, šliaužioja ir plaukioja.
V. Radzevičius rekomenduoja išmėginti ir jums žuvies kukulių sriubą!
Žuvies kukulių sriuba
Reikės (4–6 asmenims):
- 450 g šviežios žuvies filė (tinka menkė);
- 15–30 g ryžių miltų;
- pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 1,5 l vištienos arba žuvies sultinio (paruošto anksčiau);
- 15–30 ml sojų padažo;
- pagal skonį šviežių kalendrų, svogūnų laiškų;
- 90 g ryžių makaronų;
- 1 aitriosios paprikos;
- šiek tiek sojų pupelių sūrio tofu (jei norite, kad sriuba būtų sotesnė).
Gaminimas:
Sumalkite žuvį, pagardinkite faršą druska, juodaisiais pipirais, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vandens, įberkite ryžių miltų, išmaišykite viską iki vientisos masės ir formuokite kukulius.
Puode (galima ir gilioje keptuvėje) užvirkite vištienos ar žuvies sultinį, pagardinkite sojų padažu, sudėkite žuvies kukulius ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min.
Atskirame puode išvirkite ryžių makaronų, padalinkite juos į 4–6 dubenėlius. Kiaurasamčiu išgriebkite žuvies kukulius. Samčiu užpilkite karšto sultinio, pagardinkite sriubą smulkintais šviežių kalendrų lapais ir supjaustytais svogūnų laiškais.
Kad būtų sočiau, galite į kiekvieną dubenėlį įmesti po kelis tofu gabalėlius, įberkite supjaustytos aitriosios paprikos.