Kalafiorą ir brokolį dažniausiai esame įpratę valgyti gerai išvirtus, bet iš tiesų jie skanūs ir žali, nes būna traškūs ir kupini vitaminų.
Išbandykite šias salotas – jas įkalbėsite valgyti net ir nemėgstančius daržovių, nes jose yra traškios šoninės. Patarimas tiems, kurie mėgstate majonezą, bet norite jo suvartoti kuo mažiau – pamaišykite jį su aliejumi!
Iš nurodyto kiekio gaunasi 4 – 6 porcijos. Gamindami užtruksite apie 20 min.
Brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos
Reikės:
- 0,5 brokolio;
- 0,5 žiedinio kopūsto;
- 0,5 ilgavaisio agurko;
- 8 ridikėliai;
- 4 juostelės plonai pjaustytos š. r. šoninės;
- 0,5 mėlyno svogūno;
- Saujelė džiovintų spanguolių.
Padažui:
- 2 v. š. majonezo;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Šlakelis citrinos sulčių;
- 1 v. š. garstyčių.
Brokolį išskirstome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu, perliejame šaltu ir padedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.
Agurką supjaustome plonais šiaudeliais, ridikėlius griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, žiedinį kopūstą iškirtome žiedais.
Šoninę paskrudiname keptuvėje.
Į salotinę dedame daržoves, spanguoles, šoninę.
Maišome su padažu. Skanaujame.