Šiais keksiukais galite pasilepinti patys arba palepinti svečius
Tiesa, kremas gal ir neatrodo idealiai užpurkštas, nes bespaudžiant kremą ant keksiuko sugebėjau suplėšyti silikoninį maišelį.
Keksiukai išties labai lengvai paruošiami ir pilni skonio.
Keksiukai su kavos kremu
- 120g sviesto;
- stiklinės cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 400g miltų;
- 200ml stiprios kavos;
- 60g kakavos miltelių;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių.
Kavos kremui:
- 2 stiklinių miltelinio cukraus;
- 100g sviesto;
- 1 šaukšto stiprios kavos;
- 2–3 šaukštų riebios grietinėlės;
Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Paruoškite ir atvėsinkite kavą.
Dubenyje plakite sviestą ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Dalimis įmaišykite miltus ir šaltą kavą į išsuktą sviestą.
Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles, pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20 min. Patikrinkite mediniu iešmeliu. Atvėsinkite keksiukus.
Paruoškite kavos kremą: dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą, plakdama dalimis įmaišykite miltelinį cukrų. Galiausiai supilkite kavą ir 2 šaukštus riebios grietinėlės. Jei kremas išėjo per tirštas, įmaišykite daugiau greitinėlės. Konditeriniu švirkštu dekoruokite atvėsusius keksiukus.