Tas pats produktas gali suteikti daugiau malonumo ir džiaugsmo valgant, kai patieki jį naujai ar kitokiame derinyje.
Prisižiūrėjusi internete, kaip mano sekėjai sėkmingai suka špinatų omletą, užsimaniau ir aš.
Receptas skirtas 2 asmenims – sotiems pietums ar vakarienei.
Špinatų omletas
Omletui reikės:
- kiaušinių (dėjau 5 labai mažus, atitikmuo – 3 dideli);
- nedidelės pakuotės šviežių špinatų arba špinatų miltelių;
- sojų ar kito augalinio gėrimo (santykis: 2 kiaušiniai – 1 v. š. pasirinkto gėrimo);
- gero alyvuogių aliejaus keptuvei patepti.
Omleto įdarui reikės:
- 200 g varškės (9 proc. riebumo);
- 50 g graikiško jogurto;
- 40 g kietojo sūrio (tarkuoto);
- česnako skiltelės;
- žiupsnelio ciberžolių.
Salotoms reikės:
- cukinijos;
- saulėgrąžų daigų (nebūtini);
- česnako skiltelės;
- pesto padažo;
- pomidoriuko (dėl grožio).
Gaminimas:
Visus įdaro ingredientus sutriname trintuvu.
Pasigaminame salotas. Šiaudeline tarka per minutę sutarkuojame cukiniją. Sudedame saulėgrąžų daigus. Jie nebūtini, bet jie – antioksidantų bomba.
Įspaudžiame mažą česnako skiltelę. Uždedame pesto padažo. Svarbu, kad būtų su geru šaltai spaustu aliejumi. Puikiai tinka ir naminis pestas. Papuošiame pomidoriuku.
Įmušame į dubenį kiaušinius ir išplakame šakute – skonis geresnis nei plakant elektriniu plaktuvu.
Įpilame sojų gėrimą (pieną) ir vėl išplakame.
Įprastai naudojami švieži špinatai, bet mano spintelėje ilsėjosi špinatų milteliai, tad įdarbinau juos. Naudojant 5 g omletas bus šviesus kaip mano vyniotinis, o jei imsite 10 g, jau bus ryškus. Jei dėsite šviežius špinatus, prieš kepdami omletą juos patroškinkite su nedideliu kiekiu sviesto arba aliejaus.
Špinatų miltelius užpilame karštu vandeniu, ištirpiname, atvėsiname ir tada supilame į kiaušinių plakinį (jei iškart dėsite į tešlą, sukris gumuliukais).
Kad nepriliptų omletas, svarbu kepti geroje keptuvėje.
Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karštumo, tolygiai patepame riebalais ir pilame plakinį. Aš supyliau visą tešlą į didelę keptuvę, bet galima dalinti per pusę, kad omletas būtų plonesnis.
Kepame, kol viršus nebevirpa. Venkite laukti, kol viršus bus sausas, nes nebesusisuks.
Tepame varškę, ploniau ar storiau – pagal poreikį. Naudodami 2 menteles lėtai vyniojame omletą. Išduosiu, kad bandžiau sukti viena mentele, tad beliko šaukti: „O ne!“ prie suplyšusio per vidurį omleto.
Pjaustykite tik labai aštriu peiliu ir iš lėto.
Tinka pabarstyti juodaisiais pipirais, jei norisi aštrumo.
Omletas labai skanus ir šaltas. Galite įsidėti ir į užkandžių dėžutę pavalgyti darbe, tik laikykite šaldytuve.