„FishWish“ įkūrėja Aneta pasakos, kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados. O apie dar daugiau jų galima sužinoti specialiose parodose – vienoje iš jų neseniai apsilankęs Anetos vyras parsivežė ir dar daugiau įdomių naujienų!
Pasirodo, kad paskutiniu metu čia svarbiausia tema yra tvarumas. Parodoje netgi galima pamatyti sportinių batelių, pagamintų iš lašišos odos!
„Man tai patinka, nes ir mums tai svarbu. Kai kūrėme verslą, mums buvo svarbu ne tik prekiauti žuvimi, bet ir prisidėti prie gamtos. Mūsų verslo istorija prasidėjo nuo mūsų šeimos ir dukros.
Dabar jai jau 15 metų, tačiau anksčiau ji turėjo daug problemų su mityba – tiek dėl atopinio dermatito, tiek ir dėl kitų bėdų. Bendravome su daug mitybos ekspertų, alergologų, kol galiausiai supratome, kad kaip šeima turėsime daugiau domėtis tuo, ką valgome“, – apie idėją kurti verslą pasakos Aneta.
Tuomet šeima ėmė domėtis ir žuvimi. O ypatingai tuo, iš kur ją gauti, kadangi gyvename prie labiausiai užterštos jūros. Nuo to viskas ir prasidėjo…
Tiesa, Aneta ir jos vyras yra atėję iš visai kitos srities, tad savo kelyje susidūrė su ne vienu iššūkiu. Vis dėlto dabar viską atperka teigiami žmonių atsiliepimai.
„Labiausiai mane džiugina šeimų atsiųsti vaizdo įrašai ar nuotraukos, kuriuose jie dėkoja už skanią žuvį, kurią valgė ir jų vaikai. Taip pat pas mus atkeliauja ir jauni žmonės, kurie domisi sveika mityba – jie mūsų klausia, kiek mūsų produktuose yra baltymų, kaip ta žuvis pas mus atkeliauja ir panašiai“, – pasakos Aneta.
O kokią žuvį lietuviai renkasi valgyti labiausiai? „Kai pradėjome savo veiklą, juokavome, kad cepelinus pakeitė aštunkojai. Anksčiau lietuviai valgė labai daug aštunkojų, tačiau dabar yra visiškas štilis. Antrais metais buvo ikrų metai – sakėme, kad lietuviai ikrus tikriausiai valgo šaukštais.
O kas tikrai visuomet liks populiariausia, tai lašiša. Tai – numeris vienas, kurio niekas neaplenkia. Antras numeris – silkė. O štai jūrų gėrybes – tiek krevetes, tiek šukutes – lietuviai renkasi tik pasmaguriavimui“, – pasakos Aneta.
Galiausiai paragauti Anetos produkcijos nuspręs ir Gian Luca, kuris žiūrovams parodys ir du gardžius receptus. Žinomas vyras atskleis, kaip pasigaminti tobulus sumuštinius su tunu ir rūkyta silke.
Atrodo kaip skumbrė, o skonis – kaip ungurio: būtent taip Aneta pristatys rūkytą silkę, su kuria Gian Luca gamins tobulai iškyloms tinkantį patiekalą.
Sumuštiniai su tunu ir rūkyta silke
Reikės:
- focaccia duonelė;
- silkė;
- tuno maltinukai;
- kreminis sūris;
- karamelizuoti svogūnai;
- žalioji citrina;
- svogūnai;
- balzamiko actas;
- paprika (susmulkinta);
- pomidorai;
- avokadai;
- druska;
- alyvuogių aliejus;
- sezamų sėklos.
Gaminimas:
Norėdami pakartoti sumuštinius namuose, pirmiausiai susmulkinkite svogūnus ir gerai juos apkepinkite. Įpilkite balzamiko acto ir viską gerai išmaišykite. Grilyje pakepinkite smulkintą papriką. Supjaustykite pomidorus, avokadą, pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis.
Ant įkaitinto grilio sudėkite tuno maltinukus ir juos pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Rūkytą silkę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Pradėkite formuoti sumuštinius: focaccia duonelę patepkite kreminiu sūriu, sudėkite paprikas, tuno maltinukus ir sūrį. Viską pagardinkite karamelizuotais svogūnais ir žaliosios citrinos žievele.
Ant kitos duonelės sudėkite silkę, vyšninius pomidorus ir avokadą. Ir tai – viskas, skanaus!