O skonis toks jaukus, žinomas ir savas. Ko daugiau reikia, kai už lango oras tikrai nepanašus į pavasario vidurį.
Šiam patiekalui naudojau tiek šviežius pievagrybius, tiek Šitake grybų miltelius.
Bet jei jų neturite, užteks ir pievagrybių ar kitokių jūsų turimų grybų.
Troškinys su vištienos šlaunelėmis
Reikės:
- 600 g vištienos šlaunelių mėsos (kaulus išimame);
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 4 skiltelės česnako;
- 200 g špinatų;
- 1 šaukštelis džiovintų Šitake miltelių;
- 200 g pievagrybių;
- 3 morkos;
- 400 g mažų bulvių;
- 1 stiklinė sultinio (naudojau vištienos);
- 200 ml grietinėlės;
- druskos pagal skonį;
- 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
Vištieną ištriname aliejumi ir rūkytos paprikos milteliais. Dedame į keptuvę ir gerai apkepiname iš abiejų pusių. Sudedame į puodą, kuriame troškinsite.
Bulves ir morkas apverdame.
Į tą pačią keptuvę dėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite, kol suminkštės. Sudedame smulkintus pievagrybius, beriame Šitake grybų miltelius. Pakepiname kelias minutes.
Į troškinimo puodą dedame keptuvės turinį, bulvytes (didesnes perpjauname pusiau, morkas susmulkiname į 3 dalis). Supilame sultinį ir troškiname 10–15 min. ant vidutinės kaitros.
Sudedame špinatų lapelius ir patroškiname, kol spinatai suminkštės. Supilame grietinėlę ir dar patroškiname kelias minutes. Jei reikia, pagardiname druska.