„Graikija – ne tik graži šalis. Tai – ir fantastiškas maistas! Graikų virtuvėje gausu daržovių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek vyno bei riešutų. Šį šeštadienį gaminsiu būtent graikų virtuvės patiekalus: šviežių bulvių salotos su Feta sūriu jau tapo mano favoritėmis, o graikinių riešutų pyragas patiks visiems riešutų mėgėjams“, – intriguoja Kotryna ir kviečia šį šeštadienio rytą praleisti kartu su ja.
Deserto receptą žiūrovai išvys laidoje, o graikiškų salotų receptu K. Starkienė dalijasi nedelsdama.
Graikiškoms bulvių salotoms reikės:
* kilogramo šviežių bulvių;
* 2 raudonųjų svogūnų;
* 4 šaukštų alyvuogių be kauliukų;
* džiovintų pomidorų aliejuje;
* kelių šaukštų kaparėlių;
* 150 g Feta sūrio;
* saujos šviežių krapų.
* svogūnų laiškų.
Padažui reikės:
* 100 ml alyvuogių aliejaus;
* 100 ml obuolių acto;
* šaukštelio garstyčių;
* 2 česnako skiltelių;
* džiovintų mėgstamų žolelių (raudonėlio, baziliko, čiobrelio);
* druskos;
* pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite ir perpjaukite pusiau. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Visas daržoves sudėkite į dubenį, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Įdėkite druskos, pipirų. Ant viršaus pabarstykite trupinto Feta sūrio.
Visus padažo ingredientus supilkite į nedidelį stiklainį, česnakus smulkiai sukapokite ir sudėkite kartu. Užsukite dangtelį ir gerai pakratykite, kad padažas gerai išsimaišytų ir taptų vientisas. Padažą naudokite iš karto arba laikykite šaldytuve, kol prireiks.