„Daugelį mums nepriimtinų produktų kinai sieja su sveikatingumu. Pavyzdžiui, jie tiki, kad valgydami kregždžių lizdus sustiprins savo plaučius, o ryklių pelekai padeda įveikti vėžį“, – aiškino V.Radzevičius.
Maistas Kinijoje vertinamas ne tik kaip kalorijų šaltinis, bet ir turi kur kas gilesnę simbolinę reikšmę. Jei restorane sėdi keturi kinai, jie užsisakys patiekalų tiek, kad užtektų septyniems žmonėms. Palikti ant stalo nesuvalgytą maistą – gero tono ženklas.
Siūlome išmėginti Šanchajaus balandėlius pagal V.Radzevičių!
Šanchajaus balandėliai
Reikės (2 asmenims):
- 2 didelių avokadų;
- 100 g maltos jautienos;
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1 a. š. sojų padažo;
- 0,5 a. š. cukraus;
- 0,5 a. š. krakmolo;
- 1 a. š. maltų baltųjų pipirų;
- 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus;
- šlakelio raudonojo vyno.
Gaminimas:
Marinuokite jautienos faršą su sojų padažu, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite krakmolo ir baltųjų pipirų.
Perpjaukite avokadus perpus, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, o luobeles sudėkite į lėkštę.
Supjaustykite smulkiai aitriąją papriką ir svogūną. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite faršą, svogūnų ir paprikos gabalėlius. Apkepkite mėsą (maždaug minutę), šliūkštelėkite šiek tiek vyno, įberkite cukraus, sudėkite avokadų minkštimą ir kepkite dar kelias minutes.
Karštą masę sudėkite į avokadų luobeles ir ragaukite.