Naminė duona – fokačija: paskaninkite įvairiausiais pagardais

2024 m. gegužės 2 d. 09:17
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Tai plokščia itališka duona, kepama iš mielinės tešlos.
Daugiau nuotraukų (1)
Dažniausiai skaninama įvairiausiais pagardais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!
Naminė duona „Fokačija“
Reikės:
  • 500 g miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 300 ml šilto vandens;
  • 2 a. š. druskos (naudojau česnakinę druską);
  • keli našlaičių žiedai, papuošti;
  • keli šalavijo lapeliai, papuošti.
Gaminimas:
Miltus dubenyje sumaišome su mielėmis, cukrumi, druska. Supilame šiltą vandenį. Minkome. Įmaišome 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leidžiame apie 1 val. ramiai pabūti ir pakilti.
Tešlą dar kartą išminkome. Į pailgą, didesnę kepimo formą tiesiame kepimo popierių, gausiai aplakstome aliejumi. Sudedame tešlą ir pirštais ištampome į šonus.
Subadome pirštais. Apšlakstome likusiu aliejumi. Pabarstome druska. Aš ant viršaus išdėliojau našlaičių žiedus ir šalavijo lapelius. Paliekame skardoje šiltai dar 15 min.
Kepame 200 laipsnių temp. 30–35 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.