Dažniausiai skaninama įvairiausiais pagardais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!
Naminė duona „Fokačija“
Reikės:
- 500 g miltų;
- 7 g sausų mielių;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. cukraus;
- 300 ml šilto vandens;
- 2 a. š. druskos (naudojau česnakinę druską);
- keli našlaičių žiedai, papuošti;
- keli šalavijo lapeliai, papuošti.
Gaminimas:
Miltus dubenyje sumaišome su mielėmis, cukrumi, druska. Supilame šiltą vandenį. Minkome. Įmaišome 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leidžiame apie 1 val. ramiai pabūti ir pakilti.
Tešlą dar kartą išminkome. Į pailgą, didesnę kepimo formą tiesiame kepimo popierių, gausiai aplakstome aliejumi. Sudedame tešlą ir pirštais ištampome į šonus.
Subadome pirštais. Apšlakstome likusiu aliejumi. Pabarstome druska. Aš ant viršaus išdėliojau našlaičių žiedus ir šalavijo lapelius. Paliekame skardoje šiltai dar 15 min.
Kepame 200 laipsnių temp. 30–35 min.