Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu.
Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni.
Šventės šventėmis, o kasdien valgyti reikia irgi.
Tad, kodėl neiškepus šiandien vištienos kepsnių su marinuotais agurkėliais?
Vištienos kepsniai su marinuotais agurkėliais
Kepsniams reikės:
- 3 vištienos krūtinėlės;
- 2 šaukštai miltų;
- 1 šaukštas bulvių krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 šaukštelis česnako granulių;
- 1/2 šaukštelio dž. čiobrelio;
- 1/2 šaukštelio dž. raudonėlio;
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
Vištienos krutinėlę perpjauname pusiau ir išmušame (nereikia labai plonai). Kiekvieną vištienos kepsnį gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliu, raudonėliu, česnako granulėmis ir rūkyta paprika.
Apvoliojame plaktame kiaušinyje ir miltuose bei krakmolo mišinyje. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
Marinuoti agurkėliai
Reikės:
- 4 marinuoti agurkėliai ir 1 šaukštelis jų skysčio;
- 100 g fermentinio sūrio;
- 2 šaukštai majonezo.
Gaminimas:
Agurkėlius supjaustome nedideliais kubeliais arba griežinėliais, pilame skystį, dedame tarkuotą sūrį, majonezą ir gerai išmaišome.
Į kepimo skardą dedame vištienos kepsnius ir uždedame paruoštą sūrio ir agurkėlių masę.
Dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydo.