Sriuba, kurioje yra saliero stiebų, avokado ir saldžiųjų bulvių, labai maistinga. Kiekvienas iš šių ingredientų suteikia savo unikalių maistinės vertės elementų.
Salierai yra labai mažai kaloringi, turi daug skaidulų, todėl gali padėti palaikyti sveiką kūno svorį ir gerinti virškinimą. Be to, jie yra puikus vitaminų C ir K šaltinis. Šie vitaminai stiprina imuninę sistemą ir palaiko kaulų sveikatą.
Avokaduose gausu mononesočiųjų riebalų, kurie naudingi širdies sveikatai. Taip pat avokaduose yra įvairių vitaminų – C, E, K ir B6, kurie svarbūs organizmo funkcijoms palaikyti.
Saldžiosios bulvės – puikus angliavandenių šaltinis, taip pat turi daug skaidulų. Jos yra geras vitaminų C ir B6 šaltinis, taip pat kalio, kuris svarbus normaliai širdies veiklai ir kraujospūdžiui reguliuoti.
Derindami šiuos ingredientus ir dar kokosų pieną gausite sočią, skanią ir maistingą sriubą. Tai puiki galimybė suvalgyti subalansuotą, sveiką ir skanų patiekalą negaištant daug laiko virtuvėje.
Rytietiško skonio aštri sriuba
Reikės:
- 3 saliero stiebų;
- 1 svogūno (60 g);
- 5 česnako skiltelių;
- 1/2 aitriosios paprikos;
- 1 saldžiosios bulvės;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- 1/2 skardinės kokosų pieno (200 ml);
- 1 avokado (pjaustyto kubeliais);
- po 1 a. š. ciberžolių, kuminų, laurų ar kario lapų, kapotų kalendrų ar petražolių lapelių;
- druskos pagal skonį;
- 1/2 citrinos arba žaliosios citrinos sulčių.
Gaminimas:
Ištirpinkite kokosų aliejų ir pakepkite visus prieskonius neuždengtame puode nuolat maišydami.
Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepkite 1 min. neuždengtame puode.
Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, nesmulkintą aitriąją papriką ir apkepkite dar 1 min. uždengę puodą ant labai mažos kaitros.
Supilkite kokosų pieną, jei reikia, apie 250 ml vandens, sudėkite saliero stiebus, berkite druskos ir virkite 10 min.
Patiekdami suberkite avokado kubelius, pašlakstykite citrinos sultimis.
Gardinkite sezoniniais žalumynais.
Mažiems vaikams ar vyresniems žmonėms patartina nedėti aitriosios paprikos. Šią sriubą galima sutrinti ir pašlakstyti sėmenų arba alyvuogių aliejumi.