Valgyti galite vieną, su duona, patiekti su makaronais arba kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos patiekalų.
Pagaminsite per 25 minutes.
Šparaginės pupelės su kumpiu
Reikės:
- 500 g žalių šparaginių pupelių
- 1 mažo svogūno
- 50 g vytinto kumpio
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 a.š. džiovinto šalavijo
- pagal skonį druskos, pipirų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui
Kaip gaminti
Šparagines pupeles (nepjaustytas arba perpjautas pusiau, kaip labiau patinka) apvirkite puode su vandeniu, kol taps traškios, maždaug 4 minutes. Nusunkite, nuplaukite po šaltu vandeniu ir atidėkite.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite gabaliukais supjaustyto vytinto kumpio (galite naudoti prosciutto, serano kumpį ar net šoninės gabaliukus) ir kepkite, kol taps traškus, maždaug 4 minutes. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite apie 2 minutes.
Sudėkite šparagines pupeles, česnaką, šalaviją, druskos bei pipirų pagal skonį. Jei mėgstate aštriau, galite įmaišyti čili dribsnių. Kepinkite, dažnai maišydami, apie 4 minutes.
Kumpį įmaišykite į šparagines pupeles ir patiekite.
Galite apibarstyti skrudintomis kedrinėmis pinijomis.
Parengta pagal 30seconds.com