Kol prikrausime pilvus, tikiuosi nustos lyti ir eisime pasivaikščioti.
Daržovės dar iš šaldiklio (jau beveik paskutinės) ir rauginti kopūstėliai. Tiesa, šį kartą nieko atskirai nekepinau, nei mėsos, nei daržovių, tik perlines kruopas iš vakaro užmerkiau.
Porcijos 4, užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Troškinys su kiauliena, perlinėmis kruopomis ir daržovėmis
Reikės:
- 500 g kiaulienos kumpio;
- 3 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 poras;
- 2 skiltelės česnako;
- saujelė šparaginių pupelių;
- 4 v. š. perlinių kruopų;
- žiupsnis čili;
- pipirų pagal skonį;
- druskos pagal skonį;
- 1 a. š. persilado pr.;
- 2 lauro lapai;
- saujelė smulkintų žalumynų;
- apie 500 ml vandens/sultinio;
- 30 g sviesto.
Gaminimas:
Mėsą ir daržoves pasmulkiname. Maišome su prieskoniais. Sudedame į troškintuvą, įdedame gabalėlį sviesto. Užpilame vandeniu ir dedame troškintis į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę 1,5 valandai.
Iškepusį troškinį pabarstome žalumynais. Galima šiek tiek pašlakstyti grietinėle arba pagardinti šaukštu grietinės.
Rauginti kopūstėliai šalia mums tiko puikiai.