O padažas iš duonvaisio, dar vadinamo veganų vištiena, sudomins ir didžiausią gurmaną.
Pagardinimui naudojau Kajeno prieskonių mišinį, kurių receptą galima lengvai rasti internete ir pasigaminti tikrai nėra sunku.
Skanaus!
Daržovių apkepas su padažu iš duonvaisio
Apkepui reikės:
- 400 g tarkuoto kopūsto;
- 300 g tarkuotų cukinijų;
- 200 g tarkuotos saliero šaknies;
- 150 g tarkuotų morkų;
- 150 g tarkuoto „Kashkaval“ sūrio;
- 3 kiaušinių;
- 3 skiltelių smulkinto česnako;
- lauro lapų;
- jūsų norimų prieskonių.
Padažui reikės:
- 200 g konservuoto duonvaisio;
- 100 g pievagrybių;
- 100 ml avižų grietinėlės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- pluoštelio krapų;
- druskos/pipirų.
Gamybos eiga:
Susirandame puodą, kuris turi dangtį ir yra tinkamas kepti orkaitėje. Atskirai sumaišome visus apkepui skirtus produktus. Aš naudojau Kajeno prieskonių mišinį: druska, pipirai, ciberžolė, paprika, raudonėlis ir t.t.
Šauname puodą į įkaitintą orkaitę 200 laipsnių ir kepame uždengus 60 min. Po to, atidengiame ir sumažinus kaitrą iki 170 laipsnių kepame dar 20 minučių.
Padažo gaminimas. Apkepinti smulkintą svogūną, pievagrybius ir nuplautą ir susmulkintą duonvaisį. Gardiname smulkintais česnakais, druska, pipirais ir jeigu norite skystesnio padažo – pilame vandens. Prieš pabaigą taip pat pilame avižų grietinėlės arba jūsų naudojamos grietinės ir gardiname krapais.