Gaivus, lengvas ir citrinos rūgštelė čia taip puikiai tiko, tad šį desertą kartosiu dar ne kartą.
Desertui ruošti naudojau 22 cm skersmens kepimo formą.
Porcijos 8, užtruksite apie 1 valandą.
Citrininis tiramisu
Citrinų kremui:
- 4 citrinos (žievelės + sultys);
- 4 kiaušiniai;
- 1 st. (130 g) miltelinio cukraus;
- 100 g sviesto.
Sirupui:
- ¾ st. (190 g) vandens;
- ¼ st. (50 g) cukraus;
- 1 citrinos sulčių;
- šakelės šviežių mėtų (pati neturėjau mėtų).
Kremui:
- 400 g maskarponės sūrio;
- 200 g citrinų kremo;
- 1 ¼ st. (320 g) riebios grietinėlės;⠀
- 200 g biskvitinių sausainių („Damų piršteliai“).
Gaminimas:
Gaminame citrininį kremą. Ištirpiname sviestą. Į dubenį suberiame miltinį cukrų, sudedame citrinos žieveles, įspaudžiame sultis, įmušame kiaušinius, supilame jau šiek tiek pravėsusį sviestą. Masę išplakame elektriniu plakikliu. Kremą supilame į prikaistuvį ir kaitiname ant silpnos kaitros, nuolat maišant, kol kremas sutirštės.
Atvėsiname. Aš dažniausiai citrininį kremą pasiruošiu iš anksto.
Gaminame sirupą. Į nedidelį puodą sudedame visus sirupui skirtus ingredientus. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps ir sirupas ims lengvai virti. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
Ruošiame kremą. Į dubenį sudedame maskarponę ir citrinų kremą. Išmaišome iki vientisos masės. Palengva supilame grietinėlę ir plakame, kol kremas taps purus.
Surenkame desertą. Damų pirštelius mirkome sirupe ir sudedame eile vienas šalia kito. Tepame dalį kremo, vėl dedame sluoksnį sausainių, kremo, vėl sluoksnis sausainių, tepame kremą ir ant viršaus tolygiai paskirstome likusį citrininį kremą.
Per naktį tiramisu palaikome šaldytuve.