Kai lauke oras toks, kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis – salotos.
Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos. Vietoje alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau.
Taip pat šioms salotoms gaminamas padažas, bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu.
Sulietuvintos graikiškos salotos
Reikės:
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 1 raudonas svogūnas;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 200 g vyšninių pomidorų (arba 3 normalūs pomidorai);
- 50 g fetos sūrio;
- 4 ridikėliai;
- 100 g konservuotų pupelių (mažų);
- druskos ir pipirų.
Padažui:
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 60 ml raudono vyno acto;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- 1 šaukštelis dižono garstyčių;
- 1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
- smulkinto šviežio raudonėlio.
Gaminimas:
Padažui visus produktus sumaišome ir atidedame į šoną.
Salotoms agurkus, svogūnus, papriką, ridikėlius supjaustome kubeliais, pomidorus (jeigu vyšniniai) – ketvirčiais.
Į dubenį dedame smulkintas daržoves, beriame pupeles, sutrupiname fetos sūrį.
Pagardiname druska ir pipirais. Pilame padažą ir išmaišome.