Iš karštųjų patiekalų kipriečiai mėgsta patiekti ant grotelių, o maistui gardinti naudojamos pačių užaugintos šviežios žolelės, pavyzdžiui, bazilikai, čiobreliai, raudonėliai.
Čia labai mėgstami šašlykai, įvairūs maltos mėsos apkepai. Dažniausiai vartojama ėriena ir vištiena.
O dabar, siūlome išmėginti Viduržemio jūros fritatą su šparaginėmis pupelėmis!
Viduržemio jūros fritata
Reikės:
- 12 kiaušinių;
- 1/2 puodelio natūralaus jogurto;
- saujos šparaginių pupelių;
- 2 v. š. kapotų petražolių;
- 2 v. š. smulkiai pjaustytų mėtų;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1/4 puodelio vyšninių pomidorų;
- 2 v. š. susmulkinto ožkų sūrio;
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Nuvalykite šparagines pupeles, pašalindami kietąjį galą (2–3 cm) nuo kotelio ir likusius pluoštus, perpjaukite pusiau ir gerai nuplaukite. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, jogurtą, petražoles, mėtas, druską ir pipirus.
Nepridegančioje keptuvėje pakepinkite šparagines pupeles su 2 v. š. alyvuogių aliejaus, kol suminkštės. Likusiu alyvuogių aliejumi lengvai patepkite nepridegančią skardą (geriausia turinčią išimamą formą).
Į ją supilkite kiaušinių mišinį, sudėkite šparagines pupeles ir vyšninius pomidorus. Patiekalą pabarstykite ožkų sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. Kai baigs kepti, leiskite atvėsti 3–4 minutes ir patiekite.