„Bet tai kaip aš gerai gaminu!“
Gausite 6–8 porcijas.
Skanaus!
Vištienos troškinys
Jums reikės:
- 750 g vištienos šlaunelių mėsos;
- 250 g konservuotų avinžirnių;
- 250 g mažų pievagrybių;
- 2 saliero stiebų;
- 1 morkos;
- 1 pastarnoko;
- 1 raudonojo svogūno;
- 1 baltojo svogūno;
- 1/2 poro;
- 2 skiltelių česnako.
Prieskonių:
- pipirų;
- imbiero;
- kajeno pipirų;
- druskos;
- ciberžolės;
- kario;
- raudonėlio;
- 2 lauro lapai;
- šiek tiek lydyto sviesto.
Gamybos eiga:
Imame didesnį puodą ir didesne keptuvę. Iš eilės kepiname mėsą, kurią gardiname druska, šiek tiek kario prieskonių, raudonėlio ir juodųjų pipirų. Neperkepiname.
Dedame į puodą ir toliau kepiname: avinžirnius su šiek tiek lydyto sviesto ir smulkinto česnako, tada pievagrybius, kurie turi būti apiberti druska, jie paleis vandens, viskas gerai taip ir turi būti.
Didesnius pievagrybius perpjauname per pusę. Apkepiname smulkintą morką ir saliero stiebus su pipirais ir džiovintu imbieru. Tada smulkintą pastarnoką su šiek tiek kajeno pipirų.
Patys paskutinieji į keptuvę keliauja stambiai pjaustytas poras ir abu svogūnai, šiuos skaniname tik ciberžole. Šiems taip pat reikės šiek tiek sviestuko.
Kai visi produktai atsiduria puode, dedame lauro lapelių ir pilame 300 ml vandens. Viską išmaišome ir leidžiame užvirti. Tada kaitrą sumažiname iki minimalios ir troškiname 25 min. Tiekiame su grietine ir žalumynais.
Vaizdo įrašą, kaip pagaminti vištienos troškinį, galite pamatyti čia.