Labai džiaugiuosi, kad mano mažoji, kuri šiaip jau atsisako mėsos (apart antienos), šį patiekalą valgo noriai.
Švelni anties krūtinėlė su ryžiais, troškintomis daržovėmis, pagardinta gardžiu sezamo sojų sviesto mišiniu.
Pagaminama greitai ir paprastai!
Anties krūtinėlė su ryžiais ir troškintomis daržovėmis
Reikės:
- 1,5 šaukšto sezamo aliejaus;
- 1 pakuotė smulkintos antienos kulšelių mėsos;
- 5 šaukštai sojos padažo;
- 4 šaukštai sviesto;
- 2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- druskos pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- 1 smulkintas svogūnas;
- 2 paprikos;
- 1 didelė morka;
- 3 šaukštai šaldytų žirnelių;
- 2 kiaušiniai;
- 500 g ryžių.
Gaminimas:
Ryžius išvirkite.
Į gilią keptuvę pilkite sezamo aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sudėkite smulkintą antieną ir kepkite 2 minutes nemaišant.
Po 2 minučių įdėkite 2 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą sviesto, citrinos sultis, druską ir pipirus. Išmaišykite ir kepkite, kol antiena iškeps. Užtruks apie 5–7 min.
Sudėkite smulkintas daržoves ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Sustumkite daržoves ir antieną į keptuvės šoną.
Išplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę. Kepant išskirstykite į mažus gabalėlius ir iškepkite.
Sudėkite virtus ryžius, likusį sviestą ir likusį sojos padažą. Gerai išmaišykite viską ir dar pakepinkite kelias minutes.
Tiekiant galite apibarstyti sezamo sėklomis, smulkintais žalumynais.