Neįprastas derinys – salotos su jautiena bei gervuogėmis: atrasite daug naujų skonių

2024 m. balandžio 12 d. 17:00
„Samčio užrašai“
Receptas
Visi puikiai žinome, kad mėsa (ypač paukštiena) puikiai dera su vaisiais ar uogomis.
Daugiau nuotraukų (1)
Su jautiena man buvo iššūkis, kuriam pati save paskatinau.
Tikrai nereikia bijoti eksperimentuoti ir šitaip galima atrasti daug naujų skonių ir derinių.
Skanaus!
Salotos su jautiena bei gervuogėmis
Reikės:
  • 1 jautienos didkepsnio „Black Angus“;
  • 100 g sultenės lapelių (norint aštresnių skonių – naudokite rukolą);
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 1 „Burrata“ sūris;
  • 50 g gervuogių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštas balzamiko acto;
  • 1 aitrus pipiras;
  • baziliko lapelių.
Gaminimas:
Jautienos kepsnį nusausiname popieriniu rankšluosčiu, dedame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame iš abiejų pusių iki norimo kepimo lygio. Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, pagardiname druska ir pipirais.
Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir paliekame 5 min.
Į lėkštę dedame nuplautas ir nusausintas sultenes, smulkintus pomidorus, gervuoges, „Burrata“ sūrį, dedame pjaustytą juostelėmis jautieną, smulkintą aitrųjį pipirą, baziliko lapelius.
Užpilame alyvuogių aliejumi, balzamiko actu.
Aš dar bėriau juodosios lavos druskos, bet ji nėra būtina.
jautienasalotosjautienos patiekalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.