Su jautiena man buvo iššūkis, kuriam pati save paskatinau.
Tikrai nereikia bijoti eksperimentuoti ir šitaip galima atrasti daug naujų skonių ir derinių.
Skanaus!
Salotos su jautiena bei gervuogėmis
Reikės:
- 1 jautienos didkepsnio „Black Angus“;
- 100 g sultenės lapelių (norint aštresnių skonių – naudokite rukolą);
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 1 „Burrata“ sūris;
- 50 g gervuogių;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas balzamiko acto;
- 1 aitrus pipiras;
- baziliko lapelių.
Gaminimas:
Jautienos kepsnį nusausiname popieriniu rankšluosčiu, dedame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame iš abiejų pusių iki norimo kepimo lygio. Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, pagardiname druska ir pipirais.
Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir paliekame 5 min.
Į lėkštę dedame nuplautas ir nusausintas sultenes, smulkintus pomidorus, gervuoges, „Burrata“ sūrį, dedame pjaustytą juostelėmis jautieną, smulkintą aitrųjį pipirą, baziliko lapelius.
Užpilame alyvuogių aliejumi, balzamiko actu.
Aš dar bėriau juodosios lavos druskos, bet ji nėra būtina.