Labai skanu! Dukra sakė, kad kukulaičiai „yummy!“.
Skanaus!
3–4 porcijos.
Kalakutienos kukuliai su morkų ir kopūstų salotomis
Kukuliams reikės:
- 500 g maltos kalakutienos;
- 1 baltasis svogūnas;
- 1 morka;
- 2 sk. česnako;
- druskos pagal skonį;
- pipirų pagal skonį;
- 1/2 v. š. ciberžolės.
Troškinimui:
- 1/2 brokolio;
- 1/2 poro;
- 2 pastarnokų;
- saujelė krapų;
- saujelė petražolių;
- 2 lauro lapai;
- 400 ml vandens;
- druska/pipirai.
Salotoms:
- 4 morkos;
- 2 sk. česnako;
- 2 v. š. „Skyr“ jogurto;
- druska/pipirai;
- 1 nedidelis mėlynasis kopūstas;
- saujelė svogūnų laiškų;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 2 v. š. šalto spaudimo rapsų aliejaus;
- druskos/pipirų.
Gamybos eiga:
Kalakutieną sumaišome su tarkuota morka, smulkintu svogūnu, česnaku. Beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Morkai aš naudoju itin smulkią tarką. Formuojam nedidelius kukulaičius. Gavau 16 vnt.
Aš naudojau oro gruzdintuvę jiems apkepinti 200 laipsnių 15 min. Bet jeigu neturite, tiks ir orkaitė. Kol kukuliaičiai kepė pasiruošiau troškinimui puodą ir į jį krito: stambiai kapoti brokoliai, smulkintas poras, krapai ir petražolės. Apie 400 ml vandens, lauro lapai.
Ant viršaus sudėjau apkepintus kukulaičius ir uždengus palikau troškintis ant mažos kaitros 20 min.
Per tą laiką pasiruošiau salotas: morkas sutarkavau, česnaką susmulkinau, šiek tiek druskos ir pipirų ir sumaišiau su jogurtu.
Kopūstą sutarkavau, laiškus supjausčiau, druska, pipirai, citrinos sultys ir aliejus supuolė ant viršaus. Viską išmaišiau.
Tiekiau su šlakeliu avižų grietinėlės.
Vaizdo įrašą, kaip pagaminti kalakutienos kukulius su salotomis, galite pamatyti čia.