4–5 porcijos.
Skanaus!
Pupelių ir brokolių salotos
Reikės:
- 300 g virtų „Borlotto“ pupelių (daržinės);
- 250 g vyšninių pomidorų;
- 200 g pievagrybių;
- 200 g agurko;
- 150 g brokolio be koto;
- 100 g poro;
- 50 g kietojo sūrio;
- 1/2 a. š. lydyto sviesto;
- druskos.
Padažui:
- 50 g saldžiojo raudono pipiro;
- 50 g natūralaus jogurto;
- 30 g saliero stiebo;
- 3 skiltelės česnako;
- 1/3 citrinos sulčių;
- krapai, svogūnų laiškai;
- džiovintos ciberžolės milteliai;
- cinamonas;
- džiovintas maltas imbieras;
- juodieji pipirai;
- druska.
Gamybos eiga:
Pupeles iš vakaro pamerkiu ir ryte perplaunu gerai. Išverdu su šiek tiek druskos. Apkepinu pievagrybius be jokio riebalo tik su šiek tiek druskos ir pilu šiek tiek vandens, kai matau, jog nori svilti. Apkepinu ant šiek tiek lydyto sviesto porą.
Susmulkinu brokolį ir agurką, per pusę pjaunu vyšninius pomidorus. Sutarkuoju sūrį. Viską maišau kartu ir leidžiu skoniams susidraugauti, per tą laiką ruošiu padažą.
Sutrinu smulkintuve visus produktus ir dedu lygiom dalim, maždaug po 1/2 a. š. visus prieskonius. Gerai išmaišau.
Galima tiekti padažą sumaišius kartu su salotomis arba šalia.