Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis: sužinokite, koks ingredientas suteiks išskirtinį skonį

2024 m. balandžio 6 d. 17:12
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Ši vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis yra gardi ir nesunkiai pagaminama. Ją gaminau su vištienos šlaunelių mėsa, ryžiais, morkomis, bulvėmis, šaldytais žirneliais. Ingredientas, kuris daro šią sriubą išskirtinę – kreminis sūris („cream cheese“). Jis priduoda puikų skonį šiai sriubai.
Daugiau nuotraukų (2)
Sriubos su vištiena yra vienos skaniausių sriubų, nes jos ir maistingos, sočios, su daug baltymų, o jų gaminimas dažniausiai yra greitas ir paprastas. Būtent tokia yra ir ši vištienos sriuba su ryžiais.
Kaip gaminau šią vištienos sriubą su ryžiais?
Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsą supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau aliejumi, vištienos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Leidau sriubai pastovėti apie 10 minučių kambario temperatūroje.
Tada keptuvėje (galima iškart naudoti puodą) pakepinau vištieną iš abiejų pusių po keletą minučių. Sudėjau svogūną, morką ir dar viską pakepinau apie 4 minutes.
Keptuvės turinį perkėliau į puodą, supyliau vištienos sultinį (puikiai tiks ir vištienos sultinio kubelis), subėriau perplautus ryžius, viską užkaičiau iki virimo, tada sumažinau ugnį iki nedidelės ir viriau apie 5 minutes. Galiausiai sudėjau bulves ir viriau dar apie 10 minučių ar kol jos pasidarė minkštos.
Į pabaigą subėriau šaldytus žirnelius, įdėjau kreminio sūrio (jis turėtų būti kambario temp.), viską išmaišiau ir dar viriau apie minutę. Subėriau susmulkintus krapus, įbėriau druskos, pipirų pagal skonį. Patiekdama sriubą, ant viršaus užbėriau konservuotų kukurūzų.
Paruošimo laikas 10 min., gaminimo laikas 25 min., 4 porcijos.
Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis
Ingredientai:
  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1/2–1 a. š. vištienos prieskonių;
  • 1/2 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais ir dar per pusę;
  • 2 morkų, smulkiai supjaustytų;
  • 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais;
  • 3–4 v. š. plikytų ryžių;
  • 1/2 st. šaldytų žirnelių;
  • 70 g kreminio sūrio;
  • 1–1,2 l vištienos sultinio;
  • saujelės šviežių krapų;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui;
  • konservuotų kukurūzų (nebūtinai).
Gaminimas:
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, užberkite prieskonių, druskos, pipirų. Leiskite vištienai pastovėti apie 10 minučių kambario temperatūroje.
  2. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus, daugmaž po 2–3 min. iš abiejų pusių.
  3. Suberkite svogūną, morką ir viską pakepinkite dar apie 4 minutes.
  4. Viską perkelkite į puodą, supilkite sultinį, suberkite ryžius, užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 5 minutes.
  5. Sudėkite bulves ir virkite apie 10 minučių ar kol visos daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberkite žirnelius, sudėkite kambario temperatūroje kreminį sūrį ir dar pavirkite apie minutę.
  6. Suberkite krapus, taip pat įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.