O jeigu dar šaldytuve rasite jogurto ar kokių uogelių, tai ooooo vaikyti, kaip bus gardu!
1 porcija.
Skanaus!
„Plaktas blynas“
Reikės:
- 3 v. š. avižinių dribsnių;
- 1/2 gerai prinokusio banano.
Jūsų naudojamų riebalų patepti keptuvei. Aš naudojau lydytą sviestą, maždaug 1 g.
Pagardams – visiška laisvė, aš naudojau:
- 1 v. š. šaldytų uogų mišinio;
- 1 v. š. avižų grietinėlės.
Gamybos eiga:
Bananą sutriname šakute, sumaišome su dribsniais. Maišome labai gerai, kad šie pilnai būtų šlapi. Dedame gautą masę į įkaitintą keptuvę, pateptą riebalais ir su mentele kapojame tešlą, kad gautųsi maži gabaliukai. Vis vartom ir kapojam.
Aš prieš pabaigą dėjau šaldytas uogas, kad atšiltų tik. Tiekiau su avižų grietinėle, bet drąsiai naudokite natūralų jogurtą.