Šis nekeptas varškės tortas su žele buvo saikingai saldus. Jeigu mėgstate saldžiai, naudokite daugiau cukraus pudros.
Tortą galima gaminti ir su kitokiais konservuotais vaisiais arba galite naudoti kitokios rūšies želę.
Pastaba: kol tortas buvo nesustingęs, truputį matėsi varškės gabaliukai, bet kai sustingo, jų nebesijautė.
Keletas patarimų, kaip pagamintį šį nekeptą varškės tortą:
Visi ingredientai turi būti daugmaž kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.
Visada naudoju „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės. Šios želatinos reikia kiek mažiau nei kitų gamintojų (1 litrui vandens reikia 20 g želatinos).
Kokių priemonių reikės, norint pagaminti šį tortą?
- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm. Galima naudoti 24 cm formą.
- Elektrinio mikserio.
- Maisto smulkintuvo sausainiams. Taip pat galima sutrinti su blenderiu arba įdėti į uždaromą maišelį ir sutraiškyti su kočėlu.
- Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio.
- Didelės lėkštės tortui.
- Puodo ar keptuvės bei geriausia metalinio indo, kuriame tirpinsite želatiną.
Torto išėmimas iš formos:
Su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jeigu nenorite to daryti, galite kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galima naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai gali būti nelygūs.
Paruošimo laikas – 45 min., gaminimo laikas – 4 min.
Nekeptas varškės tortas su žele ir konservuotais persikais
Ingredientai
Sausainių pagrindas:
- 170 g sausainių („Gaidelio“, „Selgos“ ar pan.);
- 60 g sviesto.
Varškės ir maskarponės tortas:
- 180 g liesos varškės;
- 250 g maskarponės;
- 250 g riebios grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 70 g (1/2 st.) cukraus pudros (ar pagal skonį);
- vanilinio cukraus;
- 1 1/2 valg. š. šviežios citrinos sulčių;
- 3 konservuotų persikų puselių.
Želatina:
- 14 g (2 valg. š.) želatinos;
- 80 ml (beveik 1/2 st.) virinto vandens.
Želė viršus:
- 1 (77 g) pakelio persikų želė;
- 400 ml karšto virinto vandens;
- 3 konservuotų persikų puselių;
- 40 g šviežių šilauogių.
Gaminimas
Sausainių pagrindas:
- Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
- Ant didelės lėkštės uždėti kepimo formos šonus (22 cm), suberti sausainius ir juos stikline tvirtai paspausti į apačią. Palaikyti šaldytuve, kol pagaminsite torto įdarą.
Varškės ir maskarponės tortas:
- Į didelį dubenį sudėti kambario temperatūros varškę, maskarponę, įpilti truputį grietinėlės ir mikseriu viską gerai išplakti. Per 3–4 kartus supilti grietinėlę ir intensyviai iš viso plakti apie 4–5 min.
- Supilti citrinos sultis, suberti cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir viską mikseriu vėl išplakti.
Želatina:
- Į metalinį indą supilti vandenį, ant viršaus užberti želatiną, viską išmaišyti.
- Į puodą ar keptuvę įpilti vandens, įstatyti indą su vandeniu. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros vis pamaišant, kol želatina ištirps. Neleisti jai užvirti. Į įdarą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
- Želatiną supilti per 4–5 kartus ir po kiekvieno karto gerai išplakti mikseriu.
- Popieriniu rankšluosčiu nusausinti persikų puseles ir jas smulkiai supjaustyti. Suberti į įdarą ir viską atsargiai išmaišyti.
- Įdarą sukrėsti į kepimo formą, viršų išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kol sustings, daugmaž apie valandą.
Želė viršus:
- Želė pasiruošti pagal ant pakelio nurodytą instrukciją, bet vietoj 500 ml pilti 400 ml vandens.
- Persikų puseles nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Juos gražiai uždėkite ant torto viršaus, taip pat sudėkite šilauoges.
- Želė turi būti atvėsusi. Jos po šaukštą pilkite ant torto viršaus. Jį padėkite nakčiai į šaldytuvą.
- Su dideliu peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą.
Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!