Ir nepradėkit tik man zyzti apie kalorijas ir pasiruošimą vasarai. Spėsit!
Kitą savaitę įkelsiu „valgau ir lieknėju“ salotas, o šiandien gaminam nuodėmingai gardžiai!
Aš manau, kad vienas nerealiausių derinių yra vištiena/šoninė/grietinėlė/sūris.
Vištienos kepsneliai su šonine
Jums reikės:
- vištienos krūtinėlės;
- šoninės;
- grietinėlės;
- alyvuogių aliejaus;
- kreminio tepamo sūrelio;
- mėgiamų vištienos prieskonių;
- pievagrybių;
- parmezano sūrio;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę pjaustome vidutinio dydžio juostelėmis, prieskoniuojame, pilame alyvuogių aliejų. Idealu, jei galite palikti kuriam laikui pasimarinuoti, o jei, kaip visada „nėr laiko“, tai imame ir ant vištienos gabaliukų vyniojame plonytes šoninės juosteles.
Sudedame į kepimo indą ir kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrunda šoninė.
Kol kepa vištelė, ruošiame padažą.
Į puodą pilame grietinėlę, beriame pievagrybius (prieš tai galite pakepinti keptuvėje arba ne – kaip mėgstate labiau).
Dedame gerą šaukštą kreminio sūrio, vištienos prieskonių, druskos ir pipirų.
Kai iškepa vištiena – padažą užpilate ant kepsnelių, užbarstote parmezanu ir vėl šaunate į orkaitę. Kepame, kol gražiai apskrunda sūris.
Minkštutėlė, labai aromatinga ir kosmiškai skani!
Man skaniausia su bulvių koše, o jei norite gaivios atsvaros – tobulai tiks šviežių daržovių salotos!
Beje, jei norite dietiškiau ir sveikiau – netroškinkite grietinėlės padaže, o suktinukus kirskite su salotomis.
Skanaus! Parašykit, kaip pavyko!
Vaizdo įrašą, kaip gaminti vištienos kepsnelius galite pamatyti čia.