Tirpstantis burnoje.
Šokoladinis „Medutis“
Tešlai:
- 120 g medaus;
- 120 g sviesto;
- 160 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- šaukštelis sodos;
- 530 g miltų;
- 50 g kakavos.
Į puodą:
- medus;
- sviestas;
- cukrus.
Gaminimas:
Kaitinkite nuolat maišant, kol viskas ištirps ir tada įdedame šaukštelį sodos ir kaitiname kol masė pasidarys karamelinės spalvos. Paliekame masę šiek tiek atvėsti, maždaug 10 min. Išplakame kiaušinius ir įpilame medaus masę.
Sudedame persijotus miltus su kakava ir užminkome tešlą.
Tešlą padaliname į 9 gabaliukus, uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1 valandai šaldytuve.
Kiekvieną gabaliuką atskirai reikia iškočioti. Jei tešla limpa prie kočėlo, reikia pabarstyti truputį miltų. Lakšto skersmuo pas mane buvo 18 cm.
Lakštus iškočiojau ant kepimo popieriaus pridengus kitu kepimo popieriaus lapu.
Lakštai turi būti labai ploni, nes kepant jie gražiai iškyls. Vieną lakštą kepiau 180 laipsnių orkaitėje 3 min ir 30 s.
Kraštus apipjaustom iki formos dydžio, likučius panaudosime trupiniams.
Kremui:
- 800 g grietinės 30%;
- 4 šaukštai pieniško šokolado su lazdynų riešutais kremo (be pridėtinio cukraus).
Gaminimas:
Išmaišome su šaukštu ir 30 min. paliekame šaldytuve
Tortą dėliojau kepimo formoje, kur nusiima kraštai. Reikia dėti lakštą, pertepti kremu ir taip sluoksniuoti iki viršaus 9 lakštus. Viršų irgi patepti kremu ir apibarstyti trupiniais.
Trupiniai (sublenderavau):
Tortą įdėjau į šaldytuvą porai val, vėliau nuimiau kepimo formos šonus ir apibarsčiau trupiniais.
Tortą papuošiau lazdyno riešutais pieniniame šokolade su aukso dulkėmis.
Daugiau receptų galite rasti: Irenakviat
Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!