Šis vyniotinis ne tik papuoš šventinį ar kasdienį stalą, bet ir pradžiugins jūsų bei jūsų svečių gomurį.
Todėl raitokitės rankoves ir pasigaminkite skanutėlį vyniotinį.
P.S. Aprašymas ilgas, bet darbas labai trumpas.
Vištienos vyniotinis
Ingredientai:
- vištienos šlaunelių mėsa (apie 6 vnt naudojau);
- vištienos krūtinėlė (apie 4 vnt);
- džiovintos slyvos;
- druska, pipirai, paprikos milteliai, česnako granulės, džiovintas persiladas, krapai.
Gaminimas:
Vištienos šlaunelių ir krūtinėlės mėsą pamušame šiek tiek muštuku. Krūtinėlės apatines dalis naudojau, viršutines gražiai nupjoviau ir karbonadams palikau.
Imame kepimo rankovę (naudojau 5 l) prakerpame ir paliekame vieną sluoksnį. Pabarstome prieskoniais, dedame miksuojant šlaunelių ir krūtinėlės mėsą. Vėl beriame prieskonius, dedame porą eilių slyvų ar kitų mėgstamų vaisių ir stipriai susukame, vis paspaudžiant. Surišame virve ir viskas.
Orkaitę įkaitiname iki 180, į indą pilame šiek tiek vandens, guldome vyniotinį ir kepame apie 30–45 minutes. priklausomai nuo orkaitės ir vyniotinio dydžio.
P.S. Tokius vyniotinius galima sukti ir iš kiaulienos, nuostabiai skanūs karkos vyniotiniai, galima pridėti faršo, bus dar minkštesnis ir t.t. Fantazijai ribų nėra.
Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!