Per kelias minutes, super paprasta ir, patikėkit, taps neatsiejamu lėtų savaitgalio rytų skoniu! Patiks visai šeimai.
Žodžiu, šiandien brunch'inam!
Kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu
Jums reikės:
- kruasanų;
- kiaušinių;
- grietinėlės;
- gerai besilydančio sūrio (gali būti belekuris mėgiamas fermentinis);
- mocarelos;
- vytinto kumpio (improvizuokite, ką turite šaldytuve, jei ką, puikiai ir saliamis);
- kietojo sūrio;
- žalumynų;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Suplakite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlės pagal skonį. Tik riebesnės – juk pusryčiai, negailėkit sau nieko!
Druska, pipirai ar kiti mėgiami prieskoniai – pagal fantaziją. Man čia dar labai patinka truputėlis česnako.
Pjaustome kruasanus mažesniais gabalėliais ir gerai, gerai išmirkę kiaušinio bei grietinėlės marmale dedame į kepimo indą.
Tarpelius tarp gabalėlių užkaišome kumpiu ir sūriu, užbarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir apdėliojame plėšyta mocarela! Likusį plakinį užpilame ant viršaus.
Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame, kol išsilydo sūris!
Pabarstote žalumynais ir skanaus!
O jei dar šalia taurė mimozos... Patys suprantat!
Beje, kas mėgstate saldesnius pusryčius – į plakinį įberkite cukraus, o vietoj mėsyčių ir sūrių – puikiai derės uogos ir vaisiai! Labai vaikams patinka su šviežiomis braškėmis. Patikrinta!
Tai, gero kepimo ir skanaus!
Vaizdo įrašą, kaip gaminti kruasanų apkepą, galite pamatyti čia.