Su gaivia citrinos rūgštele, nes keksiukus nusprendžiau „paturbinti“ ir įdaru – citrininiu kremu dar kitaip vadinamu „Lemon Curd“.
Iš normos iškepsite 20 keksiukų.
Užtruksite apie 1 valandą.
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru
Keksiukams:
- 2 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 90 g sviesto;
- 2 v. š. aliejaus;
- 100 ml grietinės;
- 180 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 1 a. š. citrinos žievelės tarkuotos.
Maskarponės kremui:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 150 ml grietinėlės;
- šlakelis citrinos sulčių;
- 2–3 v. š. cukraus pudros.
Citrininis kremas:
- 3 kiaušiniai;
- 2 didelės citrinos;
- 120 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- žiupsnelis druskos.
Gaminame citrininį kremą:
- Užkaičiame puodą su vandeniu. Ant jo dedame prikaistuvį (gausis garų vonelė) su sviestu. Kaitiname, kol sviestas ištirps.
- Į dubenį beriame cukrų, druską, mušame kiaušinius, pilame citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Masę gerai išsukame.
- Į ištirpusį sviestą supilame kiaušinių ir cukraus masę. Kaitiname, kol padažas taps tirštas, nuolat maišant, kad nepradėtų lipti prie indo sienelių. Pilame kremą į stiklainėlį ir leidžiame atvėsti. Laikome šaldytuve iki savaitės laiko.
Kepame keksiukus:
- Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame tirpintą ir jau šiek tiek pravėsusį sviestą, grietinę ir aliejų. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Supilame citrinos sultis ir suberiame tarkuotą žievelę. Tešlą išmaišome. Ji gaunasi puri ir lengva lyg debesėlis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Keksiukų tešlą padaliname į formeles ir pašauname kepti 20 min.
- Atvėsusiems keksiukus šaukštu šiek tiek išskobiame minkštimo. Šaukšteliu dedame citrinio kremo įdarui.
Gaminame maskarponės kremą:
- Maskarponę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės kremą. Sukrečiame kremą į konditerinį maišelį ir dekoruojame keksiukus.
- Jeigu norisi, dekoruojame pabarstukais.