Porcijos 4.
Užtruksite gaminant apie 10 minučių + 30 minučių kepimo laikas.
Lipnūs vištų sparneliai
Reikės:
- 1 kg vištų sparnelių vidurinės dalys;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 4 skiltelės česnako;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 3 v. š. medaus (skysto);
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 v. š. sojos padažo;
- ryžių, patiekti;
- svogūnų laiškai, pabarstyti.
Gaminimas:
Sparnelius įtriname druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Užpilame marinatu sumaišytu iš medaus, citrinos sulčių, sojos padažo ir aliejaus.
Sparnelius paliekame pasimarinuoti bent 4–6 val. Sudedame į kepimo indą. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 30 minučių.
Patiekiame su ryžiais. Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.